Известие

Collapse
No announcement yet.

Чука аванса ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чука аванса ?

Колеги Алфата 156 1.6 TS 98г.Както карам например с 60-70км като подам газ да ускорявам започва да чука все едно е аванс на жигула.Карам я със 100 октанов бензин защото мислех ,че е от него но е същата работа.

Първоначално публикувано от POLICEMAN Покажи съобщение
    Колеги Алфата 156 1.6 TS 98г.Както карам например с 60-70км като подам газ да ускорявам започва да чука все едно е аванс на жигула.Карам я със 100 октанов бензин защото мислех ,че е от него но е същата работа.
    Едно полуглупаво предположение от мен... Вариатора наред ли е!?
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
      Едно полуглупаво предположение от мен... Вариатора наред ли е!?
      Не е полуглупаво,а правилна насока,хубаво е и зацепването на мотора да се провери.Хубаво е да се направи диагностика,колата може да е с богата смес,или да има проблем с искрата.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Пък ако не е от гореизброените неща- лагерииииии.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Щом го чуваш като постоянно чукане не е добре.При мен от 8к км. Има едно еднократно чукване при рязко подаване на газ или пък при превключване на предавки с повече газ.Което звучи точно като аванс или като разбита дроселова клапа.При мен обаче има и лек черен пушек което си е симптом на богата смес.Иди при някои майстор кйто да я чуе ,че ако са лагери да не тотализираш мотора.
          Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Чукане като на аванс при подаване на газ, логиката не води към лагери, лагерите ще набиват доволно, дори и на място.. ще губи налягане..
            Колега, аз имам същия шум, но на 1.9 ЖТД, Ако някой може да потвърди дали 1.9 жтд и твоя двигател са с верига на маслената помпа, аз предполагам, че може би е от нея. Ако никой не каже, като махна картера да вида, ще ти пиша

Comment

Първоначално публикувано от sindzhirliev Покажи съобщение
              Чукане като на аванс при подаване на газ, логиката не води към лагери, лагерите ще набиват доволно, дори и на място.. ще губи налягане..
              Колега, аз имам същия шум, но на 1.9 ЖТД, Ако някой може да потвърди дали 1.9 жтд и твоя двигател са с верига на маслената помпа, аз предполагам, че може би е от нея. Ако никой не каже, като махна картера да вида, ще ти пиша
              Няма вериги по тези мотори.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има верига на маслената помпа,но не е оттам проблема.
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                X